Bejegyzések

Mitől lesz valakinek sztármosolya?

Mitől lesz valakinek sztármosolya?

By: | Tags: , | Comments: 0 | január 18th, 2015

Ugye, Ön is irigykedett már egyik-másik hollywood-i színész fehéren ragyogó, kukoricaszem szerűen sorban álló fogaira? És Önnek is biztosan van olyan ismerőse, aki méregdrágán megcsináltatta a fogait, hófehér koronákat vagy héjakat tetetett rájuk, mégsem lett sztármosoly a végeredmény. A hollywoodi mosolyoknak megvannak a titkai. Vajon mitől olyan tökéletesek a nagy mozisztárok fogai? Most kiderül!

 

Sztármosollyal születtek?

Sztármosollyal születtek?

Sztármosollyal születtek?

 

Az emberek fogai nagyon ritkán nőnek ki tökéletesen rendezetten. Ez valójában egy civilizációs “ártalom”: egyre kevésbé használjuk a fogainkat rágásra, mert egyre inkább csak előkészített, puha ételeket eszünk. Ennek az a következménye, hogy az állkapcsaink mérete generációról generációra kisebb lesz, míg  a fogak mérete nem változik: vagyis egyre kevésbé férnek el a fogaink rendezetten, sorban a szánkban, egyre több a torlódott fogú ember. Ezen persze lehet segíteni fogszabályzóval, vagy akik gyorsabb megoldásra vágynak, héjakkal vagy koronákkal. A mozisztárok közül sem mindenki született sztármosollyal, sokan csak a héjaknak köszönhetik megnyerő megjelenésüket.

 

A fogfehérítés a színészek titka? Vagy inkább a héjak?

Napjainkban nagy divat a fogfehérítés. Sokan félnek kipróbálni, pedig nagyon biztonságos eljárásról van szó. De mindenkinél ugyanolyan hatásos? A válasz egyértelműen nem: a fogfehérítő anyag a fogzománcban lerakódott festékanyagokat távolítja el, tehát a fog csak annyira lesz fehér, mint amilyen eredetileg volt. Ha mégis fehérebb lesz, az csak átmeneti eredmény. Ha valakinek már gyermekkorában is sárgák vagy szürkék voltak a fogai, azoknak más megoldás ajánlott. A mozisztárok nagy része inkább héjakat készíttet magának, mert ezekkel tartósabb eredmény érhető el, hiszen a kerámia nem színeződik el.

 

A fogszabályzást vagy a héjakat válasszam, ha sztármosolyt szeretnék?

Marilyn MonroeEzt a kérdést minden esetben egyedileg kell eldönteni, egy esztétikai fogspecialista segítségével. Akinek csak kis rendezetlenség van a fogaiban, és alapvetően szép a fogak formája és a színük sem túl sötét, azoknak a fogszabályzás és a fogfehérítés ajánlott. Ha a fogak nagyon elszíneződöttek, és a fogfehérítés nem segít, akkor héjakkal lehet szép mosolyt építeni – főleg, ha a fogak nem túlságosan torlódottak. Ha nagyon össze-vissza állnak a fogak és ráadásul sárgák is, akkor lehet a két módszert kombinálni: először fogszabályzóval sorba állítani, majd héjakkal kijavítani a formájukat és színüket. Ez persze több időbe és pénzbe kerül, de aki tökéleteset szeretne, annak nem szabad kompromisszumokba belemennie.

 

Smile Designers – A sztármosoly-műhely

A sztármosolyok legnagyobb titka még hátravan, de most eláruljuk: előre meg lehet tervezni a végeredményt! Hogyan? Nos, egy számítógépes program, és egy mosolygós fotó segítségével ki lehet cserélni a régi, nem túl vonzó fogakat új, rendezett, fehér fogsorra – akár több ezer kombinációból válogathatjuk össze a fogak formáját és színét. Ezután pedig megnézhetjük az eredeti fotónkat, csakhogy ezúttal igazi sztármosollyal! A számítógépes program segítségével könnyen kiderítheti a Smile Designers fogorvosa, hogy milyen mértékű átalakításra van szükség, hogy a fotón látható eredményt elérjük. Ebből már azt is lehet tudni, hogy a fogszabályzó, a héjak vagy esetleg koronák segítségére lesz szükség ahhoz, hogy tökéletesen elégedettek lehessünk a végeredménnyel.

Smile Designers fogorvosi rendelő - Budapest VII. kerület

Rendelőnk tartós és esztétikus megoldást kínál fogászati problémáira
Dr. Győrfi András - vezető fogszakorvos, mosolytervező specialista

Amennyiben érdeklik Önt a lehetőségek, keressen fel minket egy konzultációra. Minden kérdésére pontos és kielégítő választ adunk és a beszélgetés végén részletes, áttekinthető kezelési tervet kap, így Önt a kezelés során biztosan nem éri meglepetés.

Szeretnék egy konzultációt >>