Mikroszkópos gyökérkezelés

Mikroszkópos gyökérkezelés
> bonyolult anatómiájú
gyökércsatornák kezelése
> gyökérkezelt fogak újrakezelése

A gyökérkezelés sikerességének feltétele, hogy a gyökércsatornák mechanikai és kémiai eszközökkel is optimálisan át legyenek tisztítva. A gyökércsatorna-rendszer anatómiája meglehetősen gyakran túl bonyolult ahhoz, hogy ezt a feladatot megfelelő vizuális kontroll (nagy nagyítású mikroszkóp) nélkül biztonságosan el lehessen végezni.

Mikor van szükség mikroszkóp alatt végzett gyökérkezelésre?

 

  • Bonyolult anatómiájú gyökércsatornák esetén. Ha a gyökérben futó gyökércsatornák túl görbék, nehezen megtalálhatók, elágazóak stb. – ebben az esetben feltétlenül szükséges a nagyítás a gyökérkezeléshez.
  • Gyökér-újrakezelések esetén. Az előzőleg végzett gyökérkezelés nem zárult jó eredménnyel? Gyulladásos tályog vagy góc látható a gyökérkezelt fog röntgenfelvételén? A gyökércsatorna-újrakezelés új reményt ad a fog megmentésére, ezt viszont megfelelő körültekintéssel és persze nagyítással kell elvégezni.
  • Gyökércsatornába betört idegentestek eltávolításához. Egy előző gyökérkezelés során betört eszközt szinte kizárólag nagyítás alatt lehet eltávolítani vagy megkerülni.

Mit csinál a fogorvos gyökérkezeléskor?

A fogorvos megnyitja a fogbélkamrát, eltávolítja a tartalmát (ereket, idegeket), megkeresi a gyökércsatornákat, majd ezeket feltágítja, fertőtleníti, kiszárítja és gyökértöméssel lezárja.

 

Hány alkalmat vesz igénybe a gyökérkezelés?

Ritka kivételektől eltekintve a gyökérkezelés 1 vagy 2 alkalmat vesz igénybe, beleértve a gyökértömés elvégzését és végleges restauráció (kerámiabetét, kompozittömés vagy korona) előkészítését.

Fáj-e a gyökérkezelés?

Rendelőnkben a legmodernebb érzésteleítő szerekkel és technikákkal a gyökérkezelés gyakorlatilag teljesen fájdalmatlan.

Gyökérkezelés Budapest

Miért sikeresebb a gyökérkezelés kimenetele rendelőnkben, mint egy átlagos fogászaton?

  • Nagyító alatt dolgozunk, így biztosan megtaláljuk az összes gyökércsatornát.
  • Kofferdam izolálásban végezzük a gyökérkezelések többségét. Ez azért fontos, hogy a nyál ne juthasson be kezelés közben a gyökércsatornákba, ugyanis a nyálban rengeteg a baktérium, ami később a gyökérkezelés sikerét veszélyezteti.
  • A legmodernebb gépi forgóeszközöket használjuk a gyökércsatornák feltágítására.
  • A gyökércsatornák hosszát elektronikus műszerrel (apexlokátorral) mérjük be, így a gyökértömés pontossága tizedmilliméterekben mérhető.
  • Rászánjuk az időt a gyökércsatornák kifertőtlenítésére, ami a gyökérkezelés sikerének egyik legfontosabb kulcsa.
  • Ha van rá esély, elkerüljük a „gyógyszeres gyökértömés” és ideiglenes tömések használatát. Sajnos ezek az esetek többségében többet ártanak, mint használnak.
  • A sikeresen gyökérkezelt fogat gyorsan és tartósan restauráljuk, mert ez is fontos része az ellátásnak.
Gyökérkezelés Budapest VII. kerület
Gyökérkezelés
Smile Designers fogorvosi rendelő - Budapest VII. kerület
Fogorvosi konzultáció

Legyen Önnek is szép, hibátlan és foghiány nélküli mosolya!


Bejelentkezem konzultációra >>