Kivehető fogpótlások

Kivehető fogpótlások

Részleges kivehető fogsor

Kivehető fogpótlás, amit akkor készítünk, ha valamilyen oknál fogva semmilyen rögzített pótlás nem jöhet szóba (pl. anyagi okokból). Fémkapcsok rögzítik a pótlást, ami adott esetben látható helyre is kerülhet. Sokszor a szájpadlásra is kerülhet fémlemez, így esztétikailag nem elsőrangú. A kapcsokkal sokszor elég jó rögzítést sikerül elérni, így ezek a fogsorok nem mozognak a szájban. Tisztításhoz ki kell venni, de lehet vele aludni.

Részleges kivehető fogsor

Kombinált („csúsztatós”) fogpótlás

A kivehető és rögzített pótlás kombinációja. Nagyon hasznos és jó megoldás, ha az implantáció nem jöhet szóba. Akkor használjuk, ha a hátsó (örlő)fogak hiányoznak, de az elülső (metsző) fogakból legalább 4 db még megvan. Ekkor a meglévő fogakra hidat készítünk, a híd hátsó (nem látható) felszínére egy precíz kis zárat. Ebbe illeszkedik a kivehető pótlás kapcsa. Így elkerüljük, hogy a rögzítő kapocs látható felszínre kerüljön.

Fajtái:

  • Preci-VERTIX: ha kétoldalt hiányoznak az örlőfogak.
  • Mk1: ha csak az egyik oldalon kell pótolni az örlőfogakat.
Kombinált (“csúsztatós”) fogpótlás

Teljes, kivehető fogsor

Ma már leginkább csak akkor készítünk teljes fogsort, ha súlyos csonthiány miatt vagy egészségügyi problémák miatt nem tudunk implantálni. Ideiglenes megoldásként is készítjük a gyógyulási időre, pl. olyan esetben, amikor valakinek teljes implantálásra van szüksége. Ez a legolcsóbb típusú fogpótlás, így anyagi okokból is szóba jöhet a készítése.

Teljes, kivehető fogsor
Fogorvosi konzultáció

Legyen Önnek is szép, hibátlan és foghiány nélküli mosolya!


Bejelentkezem konzultációra >>