Smile Designers fogorvosi rendelő - Budapest VII. kerület

Ultrahang frekvenciás
fogkőeltávolítás
homokfújással

A rendszeres fogkőeltávolítás az egyik legfontosabb tényező az egészséges és higiénikus fogazat és íny fenntartásában.

Mi a fogkő? Miért keletkezik újra és újra?

  • A fogkő a fogakról le nem tisztított lepedékből keletkezik. A puha lepedék fogkefével lemosható, de ez a fogon maradva a nyálból kiváló szervetlen anyagok hatására megkeményedik. Ekkor már nagyon erősen tapad a fog felszínéhez, ezért professzionális segítségre van szükség az eltávolításához.
  • A fogkőeltávolítás után újraindul a folyamat, a szájhigiénia és nyálösszetétel határozza meg, hogy milyen gyakran kell eltávolítani a fogkövet.

Mivel végezzük a fogkőeltávolítást?

Rendelőnkben a fogkőeltávolítás eszköze az ultrahang frekvencián rezgő depurátor. Ez a fogköveket szétrobbantja, a fogszövetekben viszont nem okoz kárt.

Fáj-e a fogkőeltávolítás?

Pácienseink többségének egyáltalán nem fájdalmas az ultrahangos fogkőeltávolítás. Akinek az ínye visszahúzódott, azoknál a fognyak szabaddá válása miatt ez a művelet mégis kellemetlen lehet – náluk érzéstelenítés mellett végezzük a fogkőeltávolítást.

Fogkőeltávolítás homokfújással

Miért lehet szükség homokfújásra (más néven sópolírozásra) a fogkőeltávolítás után?

  • Az ultrahangos fogkőeltávolítás után a fogfelszínek érdesek maradhatnak, amely elősegíti a fogkőképződés újraindulását. Ezeket az érdességeket polírpasztával és polírkefével simítjuk el.
  • A homokfújás vagy sópolírozás egy kiegészítő szolgáltatás: a fogfelszínek olyan elszíneződéseit lehet vele eltávolítani, melyet az ultrahangos depurátorral nem érünk el (pl. fogak között), vagy még a polírozókefével sem tudunk tökéletesen eltávolítani.
Smile Designers fogorvosi rendelő - Budapest VII. kerület
Fogorvosi konzultáció

Legyen Önnek is szép, hibátlan és foghiány nélküli mosolya!


Bejelentkezem konzultációra >>