Teljes fogsor helyreállítás

Teljes fogazati
helyreállítás

Jó hírrel szolgálhatunk azok számára, akik hiányos, kopott, mozgó vagy szuvas fogazatukat reménytelennek gondolják: van megoldás! (És általában több lehetőségből lehet választani.)

Mit tegyen az, akinek olyan rossz állapotban vannak a fogai, hogy talán még a fogorvos előtt is szégyelli?

  • A megoldás az, hogy olyan fogorvos specialistát kell találni, aki nap mint nap találkozik hasonló esetekkel.
  • Rendelőnket egész Európa területéről keresik azok a páciensek, akiknek olyan komoly fogazati problémái vannak, ami komplex helyreállítást igényel.
Fogfájás

Mi az első lépés?

A legtöbb esetben legalább 2-3 típusú megoldási javaslatot is tudunk adni, ezeket pedig személyre tudjuk szabni igény szerint.

Az első lépés egy személyes konzultáció, amely során teljes felmérést végzünk szájvizsgálat, CT-felvétel és fogazati- és arcfotók alapján. Egyesével regisztráljuk a fogak és az azokat tartó fogágy (íny és állcsont) állapotát és stabilitását. A CT-felvételen átnézzük a hiányzó fogak helyét is, ezen fel tudjuk mérni, hogy van-e elég csont valamilyen implantációs pótláshoz. Megvizsgáljuk az állkapocs ízületek állapotát és felmérjük a szájnyitási és -zárási anomáliákat, illetve a harapás pozícióját.

Smile Designers fogorvosi rendelő - Budapest VII. kerület

A helyreállítás tervezése 1 | Digitális mosolytervezés

Ezután következik a tervkészítés a fentiek figyelembe vételével. A tervkészítéshez az esetek többségében szükség van egy digitális mosolytervezésre, ugyanis a végeredmények nemcsak funkcionálisnak és időtállónak kell lennie, de esztétikusnak is. A számítógépes mosolytervezés megmutatja a páciensnek, hogy milyen esztétikai eredményre számíthat, az orvosnak pedig, hogy milyen lépéseket kell megtennie, hogy ezt az eredményt elérje.

A helyreállítás tervezése 2 | A lehetséges fogpótlások és a felhasznált anyagok kiválasztása és ismertetése

A megtervezett mosolyt akár több úton, több módszerrel is el lehet érni. A legfontosabb kérdés, hogy fix (szájban maradó), kivehető vagy valamilyen hibrid fogpótlást tervezünk. A fix fogpótlások esetén felhasználunk-e implantátumokat vagy a megtartható fogakra építünk hidakat? Milyen anyagból készüljenek a pótlások? Konvencionális fémkerámia koronákat készítsünk, modernebb cirkon koronákat vagy a csúcskategóriás préskerámiát használjuk a pótlások készítéséhez? Ez mind eldöntendő kérdés. De semmi pánik: mi mindenben segítünk!

Mosolytervezés 2D-ben: a személyre szabott esztétikai fogászat

A helyreállítás tervezése 3 | Interdiszciplináris tervezés

Amint megterveztük az ideális esztétikai eredményt és meghatároztuk a fogpótlás típusát, más és más szakágra specializálódott fogorvosok bevonásával felállítjuk a kezelés lépéseit és sorrendjét. A kezeléshez szükség lehet fogpótlástanban jártas fogorvos, szájsebész, parodontológus vagy akár fogszabályzó szakorvos segítségére is. Bármely típusú kezelésre is van szükség a kivitelezés során, azt természetesen a rendelő területén végezzük.

Smile Designers fogorvosi rendelő csapata

Megfizethetetlen?

Mint látható, általában több lehetőség áll rendelkezésre, hogy elérjük a kívánt eredményt. A különböző kivehető és fix fogpótlásoknak természetesen az ára is eltérő. Pácienseink a tervezés során aktívan közreműködhetnek abban, hogy milyen elemekből állítsuk össze a kezelési tervüket, természetesen mindig a szakma szabályait figyelembe véve.

Végül 2-3 kezelési ajánlatot nyújtunk át a konzultáció végén: készítünk gazdaságos (pénztárcavezérelt) kezelési tervet; ár-érték arányban kitűnő választást; vagy éppen mindenből csak a legjobbat beválogató csúcskategóriás ajánlatot.

Mennyi időt vesz igénybe a teljes fogászati helyreállítás?

A legszerencsésebb esetekben 1-2 hét alatt kivitelezhető a helyreállítás, azonban leggyakrabban 8-12 hónapot vesz igénybe, ezalatt 2-3 kezelés-sorozatot végzünk el, a gyógyulási idők betartásával. (Például implantátum behelyezése után 5 hónapot várunk a végleges fogmű elkészítéséig.)

A helyreállítás ideje alatt nem lesz fogam?

Természetesen lesz! Minden esetben készítünk ideiglenes pótlásokat, ezek között is van többféle típus (kivehető vagy rögzített).

És mi a helyzet a fájdalommal?

A székben eltöltött idő a kezelés összetettségétől függ, de általában sokkal kevesebb, mint, amit a pácienseink feltételeznek. Ugyanis a különböző kezeléstípusokat csoportosítva, több kezelést egy ülés alkalmával végzünk el.

Ez a szokásosnál több érzéstelenítő alkalmazása mellett történik, de a jó hír az, hogy nem jár több fájdalommal. Az utófájdalmak fájdalomcsillapítóval remekül kezelhetők.

Megfizethető fogorvos
Fogorvosi konzultáció

Legyen Önnek is szép, hibátlan és foghiány nélküli mosolya!


Bejelentkezem konzultációra >>