Kerámia héjak

Kerámia héjak

> Extra fehér, tökéletes mosoly
> Digitális tervezés és megvalósítás
> Minimális saját foganyag elvétel
> Nagy precizitású héj illesztés

A kerámia héjak az esztétikai fogászat csúcsát képviselik. Használatukkal számos szépséghiba orvosolható, a végeredmény pedig valóban olyan természetes, mintha igazi fogakat látnánk. Ugyanakkor készítésük kiemelkedő precizitást és gyakoratot kíván, mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről.

E.Max kerámia héj - a titok a hollywood-i mosoly mögött

A fogászati kerámia héj egy vékony, pár tized milliméteres vastagságú, speciális porcelánból készülő lapocska, melyet a saját foganyag külső felszínére ragasztunk.

Ezt mindenkinél és minden egyes fognál egyedileg tervezzük és készítjük, nagy precizitással. A fogszín és a fogforma szintén tervezhető és választható, és minden páciensünknél, akik esztétikai megoldás után érdeklődnek, ajánljuk is az előzetes látványterv készítését. Ezt hívjuk mosolytervezésnek.

E.Max kerámia héj

Milyen esztétikai problémákra nyújt megoldást a kerámia héj?

  • elszíneződött fogak, melyek a fogfehérítésre kevéssé vagy egyáltalán nem reagálnak;
  • élükön megkopott, lepattant vagy törött metszőfogak;
  • réses vagy kissé torlódott fogazat harmonizálására is alkalmas – bár ilyenkor első körben a fogszabályozást ajánljuk;
  • a mosolyfrissítés és -harmonizálás kiemelt eszközei a héjak.
Milyen esztétikai problémákra nyújt megoldást a kerámia héj?

Milyen lépései vannak a héjak elkészíttettésének?

1. Konzultáció, az igények összegyűjtésével, és a lehetőségek elemzésével. Az esztétikai specialista fogorvos fogászati fotókat készít, és röntgen- vagy CT-felvétel segítségével ellenőrzi a fogazat általános állapotát. Arcfotók segítségével elemzi az arc- és mosolykaraktert és harmóniát.

2. Mosoly látványterv készítése; ehhez a már előzetesen elkészített arcfotókat, illetve a legtöbb esetben egy digitális lenyomatot (scan-t) használunk fel. A mosolyterv készítése kooperatív, páciensünk kifejezheti igényeit és ezek figyelembevételével visszük készre a tervet. A látványtervet páciensünk megkapja és megmutathatja hozzátartozóinak és ismerőseinek, kikérheti a vélemyényüket.

3. Modellkészítés (wax-up). A látványtervet elküldjük a fogtechnikusnak, aki előállítja a látványterv pontos mását, ezúttal már kézzelfogható, 3D nyomtatóval készülő modell formájában.

4. Mosolypróba (mock-up). A tervezett fogformát még a kezelés megkezdése előtt felpróbáljuk páciensünk fogaira, és így is elkészítünk egy fotósorozatot, ezzel már szájban letesztelve a tervezett mosolyt.

Konzultáció kerámia héj elkészítése előtt
Mosoly látványterv készítése
Mosoly látványterv készítése
Mosoly látványterv készítése

5. A fogak előkészítése nagyító alatt a héjakhoz. Amennyiben a fogakban már vannak tömések, azokat kicseréljük, ezután pedig különböző sablonok segítségével, a lehető legkevesebb foganyag eltávolításával előkészítjük a fogak felszínét.

6. Lenyomatvétel digitális technikával (szájscan készítésével). Scanner segítségével hihetetlenül pontos és hibátlan minta készül a preparált fogakról.

7. Ideiglenes héjak készítése az előzetesen nyomtatott modell segítségével. Páciensünk a lenyomatvétel után természetesen azonnal megkapja az ideigleneseket, amik ideális esetben már a végleges fogformákat mutatják. Azonban ekkor – ha még mindig találunk korrigálandó pontokat – még mindig módosíthatjuk a látványt.

8. Az elkészült héjak próbája. Bepróbáló pasztával rögzítjük az elkészült héjakat a fogakon és elkészítjük az újabb fotósorozatot.

9. Az új mosoly elfogadása esetén véglegesen rögzítjük a héjakat. A ragasztás egy speciális fogászati cement segítségével történik, és ekkor is nagyon fontos a precizítás: nagyító vagy mikroszkó alatt helyezzük fel egyesével a héjakat a helyükre.

10. Kontroll, és az „utána” fotósorozat elkészítése.

Mosoly látványterv modell
Ideiglenes héjak készítése
Az elkészült héjak próbája

Mennyi idő alatt készülnek el a héjak?

A fent leírt lépések szerencsés esetben 2-3 hét alatt elvégezhetők. A héjak számától függően a fogak előkészítésétől számítva 5-8 munkanap alatt elkészül a szép új mosoly.

Mennyit kell elcsiszolni a fogakból?

Klinikánkon törekszünk a lehető legkevesebb foganyagot eltávolítani. Átlagosan 0,4 mm zománc eltávolítására van szükség a fog látható felszínéből. A pontos mennyiséget azonban sok tényező befolyásolja (pl. mennyire vannak elszíneződve a fogak, mennyire állnak torlódottan stb.)

Mennyire fáj a procedúra?

Helyi érzéstelenítő alkalmazása mellett egyáltalán nem fáj a fogak előkészítése, illetve a héj ragasztás. A héjak felhelyezése után a fogak átmenetileg érzékenyek lehetnek hidegre és melegre.

Héj kategóriák a Smile Designersnél

E.Max anatómikus héj

pipaElkészítés mosolyterv alapján

pipaRétegzés nélküli, 3D festett karakterizálás

pipaDigitális lenyomatvétel

E.Max PRÉMIUM héj I.

pipaElkészítés mosolyterv alapján

pipaPrémium rétegzett kerámia leplezéssel

pipaDigitális lenyomatvétel

pipaIdeiglenes héjak az árban

E.Max PRÉMIUM héj II.

pipaElkészítés mosolyterv alapján

pipaPrémium rétegzett kerámia leplezéssel

pipaDigitális lenyomatvétel

pipaIdeiglenes héjak az árban

pipaFogak előkészítése mikroszkóp alatt

pipaHéjak felrakása izolálásban

pipaTokuyama Shield Force Plus kezelés az utóérzékenység csökkentésére

pipaDedikált fogtechnikus készíti a munkát

Fogorvosi konzultáció

Legyen Önnek is szép, hibátlan és foghiány nélküli mosolya!


Bejelentkezem konzultációra >>