Koronák, hidak és héjak

Koronák, hidak és héjak

A fogászati korona

Koronát funkcionális vagy esztétikai okokból készítünk egy fogra. Például, ha nagy tömések vannak a fogban, ezzel megakadályozhatjuk, hogy letörjön. Csappal és koronával sokszor még egy ínyig letört fog is felépíthető. Ha a fog el van színeződve, vagy sorba kell állítani a többivel, szintén használhatunk koronát, hogy az esztétikai hibákat kijavítsuk.

A Smile Designersnél a következő típusú koronákból lehet választani:

Fémkerámia korona

A hagyományos, legtöbbet bizonyított koronatípus. A belső fémváz egyáltalán nem látszik, az egészet kerámiával borítjuk./p>

Mi van a fémben?

  • Nikkelmentes krómötvözet (nem okoz allergiát);
  • Aranyötvözet – jobb illeszkedés, tartósabb koronák. Hátránya, hogy az arany miatt drágább.

Kiegészítésként lehet kérni kerámia vállat a krómötvözetből készült koronákra.

Fémkerámia korona

Cirkon-kerámia korona

A fémvázat cirkónium-dioxid váz helyettesíti. Ez fehér színű és a fényt is jobban átengedi, mint a fémkerámia koronák, ezért sokkal esztétikusabb eredmények érhetők el vele. A cirkónium-oxid váz erős, így híd is készíthető belőle.

Cirkon-kerámia korona

Préskerámia korona (E.Max)

A legszebb, legtermészetesebb eredményeket ezzel az anyaggal lehet elérni. Nem csak szép, de erős is, ellenben hidat nem készítünk belőle, kizárólag koronákat.

Cirkon-kerámia korona

Porcelán héjak (E.max)

Enyhe esztétikai hibák gyönyörűen korrigálhatók héjakkal. Előnye, hogy kevesebbet kell elcsiszolni a fogakból, mint a koronák esetében. Hátránya, hogy ezzel a módszerrel csak kisebb korrekciók végezhetők el, és nem is ajánlható mindenkinek (például akik éjszaka csikorgatják a fogaikat). Anyaga 100% porcelán (E.Max), ami a legesztétikusabb, legtermészetesebb végeredményt adja.

Porcelán héjak (E.max)

Fogászati híd

Egyben elkészített, de különálló fogaknak látszó fogpótlás. Pillérekre támaszkodik és áthidalja a foghiányt. A pillérek igazi fogak és implantátumok is lehetnek. Csak akkor ajánlott, ha a pillérek erősek, tehát jó állapotban lévő fogakról, vagy implantátumokról van szó, ugyanis, ha valamelyik pillér tönkremegy, az egész hidat cserélni kell. Ezért alkalmazunk ma már minél több esetben implantátumot, így sokkal kevesebb hidat készítünk, mint régebben. 
Miből készül?

  • Fémkerámia. A belső fémváz a híd megerősítésére szolgál, a kerámiával pedig eltakarjuk a fémvázat. A kerámiát fogtechnikusaink művészi módon kidolgozzák, így élethű fogakat adhatunk át pácienseinknek. A fémváz állhat nikkelmentes krómötvözetből (nem okoz allergiát) vagy aranyötvözetből, ami a híd zárásának pontosságát (illeszkedését) emeli, így tartósabb.

  • Cirkon-kerámia. A cirkónium-oxid váz helyettesíti a fémvázat, ugyanolyan erős, és ellenálló. Fehér színű, így szebb, természetesebb eredmények érhetők el ezzel az anyaggal.
Fogászati híd
Fogorvosi konzultáció

Legyen Önnek is szép, hibátlan és foghiány nélküli mosolya!


Bejelentkezem konzultációra >>