Irányított biofilm terápia

Az EMS profilaxis készülékkel végzett irányított biofilm terápia új szintre emeli a professzionális szájhigiénés kezelést. Akik egyszer kipróbálják az EMS nyújtotta abszolút félelem- és fájdalommentes szájhigiéniás élményt, többé nem kérik a klasszikus fogkőeltávolítást.

EMS Guided Biofilm Therapy / Irányított Biofilm Terápia - szintlépés a fogak tisztaságában és a száj egészségében. De miért is jó ez?

Sokan nem kedvelik a fél éves kontroll időpontot a dentálhigiénikusnál, pedig az ínygyulladás, fogágygyulladás és fogszuvasodás megelőzésében elsődleges jelentőségű, hogy a fogakra felrakódott fogkőtől megszabadítsuk a fogakat.

A hagyományos, ultrahangos készülékkel végzett fogkőeltávolítás bizony sokaknak lehet kellemetlen élmény, ha fogaik az átlagosnál érzékenyebbek.

Az EMS irányított biofilm terápia, és az erre használt profilaxis készülék eloszlatja ezen félelmeket, mert számos más előnye mellett valóban fájdalommentes.

A fogakra lerakódott biofilm és fogkő tökéletes és maradéktalan eltávolítása szükséges ahhoz, hogy az ínygyulladást, fogágygyulladást és implantátumok körüli periimplantitiszt megelőzzük illetve megállítsuk.

De mi az a biofilm?

A biofilm a mikroorganizmusok a fogfelületen egybefüggő bevonatot képző közössége, melyben a baktériumok és egyéb organizmusok az általuk termelt tapadós anyagba ágyazódva helyezkednek el és szaporodnak. A biofilm javarészt szabad szemmel nem látható, de mégis képes gyulladást okozni.

Ez a réteg fogmosással nem távolítható el maradéktalanul. A biofilm képezi az alapját a fogkőnek, amely már jóval destruktívabb gyulladások okozója lehet.

Elsődleges feladatunk tehát a fogbetegségek megelőzésében és a száj egészségének megelőzésében a biofilm célzott, irányított eltávolítása.

Hogy lehet irányított a biofilm eltávolítása, ha az nem is látható?

A biofilmet egy speciális plakkfestéssel tesszük láthatóvá, amely nem csak a dentálhigiénikus munkáját segíti, de pácienseink számára is egyértelműen megmutatja, hol vannak a problémás, nem vagy csak nehezen tisztítható területek.

A vizualizáció segítségével pácienseink tökéletesíthetik szájhigiéniájukat, dentálhigiénikusaink ehhez természetesen megfelelő tanácsadással szolgálnak.

Hogyan lehet fájdalommentes az EMS biofilm terápia?

A láthatóvá tett plakkot, éretlen (még el nem meszesedett) fogkövet és biofilmet Airflow-val, egy speciálisan kifejlesztett homokfúvó eljárással távolítjuk el.

Az íny alatti biofilmet Perioflow-val távolítjuk el, egy kimondottan erre a területre kifejlesztett homokfúvó készülékkel, mely alkalmas mély ínytasakok megtisztítására is.

A maradék, érett, kemény fogkövet a Piezon nevű eszközzel távolítjuk el, mely egy vékony, lineárisan mozgó rezgőfejes készülék, csak akkor lép működésbe, ha fogkövet érzékel a hegye alatt.

Kontroll és rendszeresség - Az egy életen át tartó egészséges fogak és íny záloga

Az EMS irányított biofilm terápiát egyedi felmérés alapján, de átlagosan évente 2-3 alkalommal ajánljuk elvégeztetni.

Tapasztalatunk, hogy aki az EMS terápiát választja a hagyományos ultrahangos fogkőeltávolítással szemben, sokkal szívesebben, stressz és félelem nélkül készül a fogászati kontollokra és dentálhigiéniai kezelésre.