Bejegyzések

Bemutatom a fogorvosodat (aki megalkotja a hozzád illő mosolyt)

By: | Tags: | Comments: 0 | október 12th, 2021

Dr. Győrfi András 2006-ban diplomázott a Pécsi Tudományegyetemen, néhány éven belül pedig már fogszakorvosként dolgozott Budapest egyik nagyobb magánklinikáján, ahol főként angol, francia és más nyugat-európai országokból érkező páciensek számára végzett helyreállító kezeléseket és a teljes fogazatukat helyreállító fogpótlásokat.

Közel 10 évvel ezelőtt alapította meg saját rendelőjét, a Smile Designers fogászati klinikát, ekkortól már rendszeresen keresték fel magyar páciensek is. Legfőbb érdeklődési területe az esztétikai fogászat, melyet az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb kihívásokat rejtő szakterületnek tart, épp ezért folyamatosan képzi magát – de aki ezen a területen igazán profi, nemcsak fogszakorvosként kell lépést tartania. A fogászati szakmai ismeretek mellett Dr. Győrfi András…

egy kicsit kommunikációs szakember is

…mert a segítségével meg tudod fogalmazni, milyen mosolyra vágysz! 

A héjak elkészítésének első, és igen fontos lépése a konzultáció, ahol közösen térképezitek fel az igényeidet, és a lehetőségek elemzésével, melyet szintén az orvosoddal közösen végeztek, jobban képbe kerülsz. Olyan végeredmény a cél, amellyel teljes mértékben elégedett vagy, ezért fontos, hogy a beszélgetés során Te magad mondd el, milyen lenne a számodra ideális mosoly! Ha pedig nem tudod szavakba önteni, a fogorvosod tudja, milyen kérdéseket tegyen fel.

és egy kicsit stylist

…mert mindezt a személyiségedhez és adottságaidhoz illően tervezi meg.

Az esztétikai specialista fogorvos már az első konzultáció során fogászati fotókat készít, és röntgen- vagy CT-felvétel segítségével ellenőrzi a fogaid általános állapotát. Arcfotók segítségével elemzi az arc- és mosolykaraktert és harmóniát. A mosoly látványterv készítéshez a már előzetesen elkészített arcfotók, illetve a legtöbb esetben egy digitális lenyomat (scan) kerül felhasználásra. A mosolyterv készítése is kooperatívvagyis igényeid maximális figyelembevételével készül el a terv.

emellett egy kicsit mérnök

…mert mértani pontossággal, precíziós munkával készíti el a héjakat.

Sőt, már az első találkozásnál, mindenféle eszköz nélkül is meglátja, ha egy középvonal kicsit elcsúszott, és hogyan tudja mindezt rendezni majd a mosoly megtervezésekor. Ugyanakkor nemcsak esztétikumot kell tervezni, hanem funkciót is! A fogaknak nemcsak szépeknek kell lenniük, de tökéletesen használhatóknak is, ehhez elengedhetetlen a mérnöki precizitás. A fogászatban még a millimétereknél is kisebb egységekkel dolgozunk, így a Smile Designers szakemberei Győrfi doktor vezetésével nagyítószemüvegben végzik a beavatkozásokat, mely háromszoros nagyításban mutatja a legapróbb részleteket.

valamint egy kicsit plasztikai sebész

…mert ha kell, formáz picit az ínyeden a legharmonikusabb összhatás kedvéért.

Lehetnek a héjak a legtökéletesebben kivitelezettebbek, de a mosoly részét képezi ugyanúgy az íny is, adottságtól függően ez is kivillanhat mosolygáskor. Egy-egy részlet finomításával, egy szikével, esetleg lézerrel azonban segíteni lehet a természetnek, hogy az összhatás tökéletes, de mégis természetes legyen.

…és aki egy kicsit varázsló is – nézd meg az előtte-utána képeinket!